Case solution for the 2nd round of interview at the Hamsun Sentre

Pressemelding

ULIKE KUNSTNERBLIKK PÅ HAMSUN:
HARR OG ASKELAND PÅ HAMSUNSENTERET

Når Hamsunsenteret åpner dørene sine for publikum 1. februar, kan man stige oppover trappene til en utstilling med 33 bilder med Hamsun-motiv av Karl Erik Harr og ti verk av Unni Askeland som bygger på filmatiseringen av Markens grøde fra 1921. Kunstverkene er to ulike donasjoner.

Utstillingen finner sted i tredje og fjerde etasje hvor kunstnerne har fått hver sin etasje til disposisjon. Karl Erik Harr er representert med verk fra ulike tidsepoker i hans karriere og består av akvareller, grafikk og tegninger. Unni Askeland har malt på digitalprint og filmstills fra stumfilmen Markens grøde fra 1921. Kunstnerne stiller ut hver for seg, i hver sin etasje. Disse to har stor aldersforskjell, den ene har delvis levd samtidig med Hamsun, den andre ikke, noe som innbyr til å reflektere over, for eksempel, samtidens og vår tids syn på Hamsuns forfatterskap og holdninger. Publikum kan lese Hamsun-sitater på veggene og høre på utdrag fra boka i en lyddusj, reflektere over bildene rundt seg og tolke dem på sin egen måte. 

Publikum er velkommen til å kommentere verkene ved en skrivestasjon på utstillingen. 

Her burde det ha vært et sitat av utstillingskurator om for eks. idéen bak utstillingen, hvorfor disse to kunstnerne ble valgt ut eller forventningene til utstillingen.

Det kan også oppgis mer informasjon om hvilke bilder som stilles ut og hvilke formater som kan ses på utstillingen denne gangen. 

I tillegg ville det ha vært fint å få et sitat fra hver av kunstnerne om deres bidrag/forhold til Markens grøde og/eller Knut Hamsun.

Unni Askeland forteller om sitt forhold til Markens grøde og Hamsun: 

– sitat

Karl Erik Harr, som i 2009 kalte Hamsunsenteret på Hamarøy “en loddrett frekkhet midt i landskapet”, sier i forbindelse med donasjonen at ….

– sitat

eller

Karl Erik Harr, som har illustrert mange av Hamsuns tekster, sier…

– sitat

Utstillingen åpnes 1. februar kl. __

Åpningstale ved _

Utstillingen vises i perioden 1. februar – 30. april 2022.

Velkommen!